Pyetni ekspertin tuaj!

Si një këshilltar i juaji i besueshëm, ne jemi këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja se si mund të arritni sukses në fermën tuaj. Nëse keni ndonjë pyetje apo çështje, ne duam të ndëgjojmë nga ju. Ekipi ynë i ekspertëve është i gatshëm të ju ndihmojë me përgjigje sado larg që jeni ju .

Vërejtje! Përgjigjet / këshillat e dhëna nga ekspertët tanë janë vetëm për qëllime informative. Ne do të bëjmë çdo përpjekje për të ju siguruar informacion të saktë në lidhje me problemet apo çështjet me të cilat ju përballeni, por gjërat mund të ndryshojnë varësisht nga rrethanat në terren. Prandaj, duke u bazuar në informacionin e ofruar ju rekomandohet që të kërkoni këshilla profesionale në terren.

Ju bëni pyetje, ne do t'ju japim përgjigje

0 / 20

Pyetjet më të shpeshta

Për një përgjigjë konkrete duhet një studim ose analizë e vendit dhe afërsisë se ku planifikohet të vendosen bletët. Në përgjithësi, vendimi për vendin e mbajtjes së bletëve është një vendim personal që pasqyron rrethanat personale. Sidoqoftë, ekzistojnë disa parime udhëzuese që do te ju ndihmonin në përzgjedhjen e vendit për vendosjen e bletëve:

  • Bletët kanë nevojë për burim ushqimi. Furnizimi më i miri bëhet nga një gamë e larmishme e bimëve lulëzuese mjaltedhenese brenda një rrezeje prej 2-3 km nga kosheret. Një gamë e larmishme e bimëve do të sigurojë nektar dhe polen për bletët për periudhë më të gjatë dhe të minimizojë nevojat e ushqim gjatë periudhës së mungesës së tyre.
  • Si të gjitha gjallesat edhe bletët kanë nevojë për ujë. Ato kanë nevojë për një burim uji brenda 500 metra nga kolonia nëse nuk do të shkaktojnë pengesë në burimet e ujit ose çezmat shtëpiake. Nëse uji nuk është i disponueshëm gjatë gjithë vitit, atëherë duhet të sigurohet furnizim. Kjo nuk duhet të jetë në sasi të mëdha, por ka nevojë për rimbushje të rregullt.
  • Bletët dhe bletarët kanë nevojë për hapësirë. Kosheret nuk duhet të jenë shumë afër njera tjetrës sepse vështirsohet puna me to. Gjithashtu, vendosja e shumë koshereve në një vend do të shkaktojë konkurrencë jo të shëndetshme për burimet.
  • Kolonitë kanë nevojë për mbrojtje nga kushtet ekstreme të motit; në veçanti nxehtësia ekstreme. Vendosja e kolonive nën pemë do të sigurojë strehim nga nxehtësia e tepërt, shiu dhe erërat. Kosheret njëkohësisht mund të kenë nevojë për mbrojtje nga kafshët grabitqare ose shtëpiake apo edhe hajdutët.
  • Bletët janë shumë të adaptueshme, por preferojnë te kane një rrugë të lirë fluturimi për të paktën disa metra drejtë nga pjesa e përparme e koshereve të tyre. Prandaj preferohet që ato të vendosen më larg vendeve publike ose vendeve ku njerëzit punojnë ose mblidhen.

*

NGJARJET
<
Janar, 2021
>
DI MA ENJ PR SH
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
REZULTATI I ANKETAVE

A i mbani të dhënat për fermën e juaj?

MOTI