Ftesë pë aplikim për trajnime në sektorin e blegtorisë

Afati i fundit: 22/06/2020

Organizata jo-qeveritare Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosovës (IADK) është duke zbatuar projektin “Përmirësimi i punësimit dhe mundësive për gjenerim të të ardhurave në zonat rurale të Kosovës”, i financuar nga Donatori Brot fűr die Welt (BfdW) nga Gjermania.

Gjatë këtij viti IADK do të trajnoj një grup prej 15 fermerëve të Komunës së Lipjanit.

Programi i kursit për Blegtori ёshtё i validuar nga Autoriteti Kombëtarë i Kualifikimeve (AKK).
Kandidatët do të certifikohen si: Teknik i Blegtorisë, niveli ІІІ sipas Kornizёs Kombëtare tё Kualifikimeve (KKK).
Certifikimi është i barasvlershëm me diplomë të shkollës së mesme dhe do t’i shërbejë fermerit si dëshmi për njohuritë e tij.

KRITERET PËR APLIKIM DHE PËRZGJEDHJE:

Kategoritë e mundshme të personave që do të ndjekin këtë kurs janë:
• Fermerët te cilët jetojnë në Komunën e Lipjanit;
• Të rinjtë që kanë mbaruar arsimin e detyruar dhe dëshirojnë të mësojnë në sektorin e blegtorisë;
• Personat që kërkojnë të marrin njohuri të një niveli më të lartë për në sektorin e blegtorisë;
• Të rinjtë që kanë mbaruar arsimin e mesëm të përgjithshëm ose profesional dhe janë të papunë;

Pas pёrfundimit tё trajnimeve dhe kualifikimit tё kandidatёve, ata do tё kenё mundёsi pёr tё aplikuar nё skemёn e granteve pёrkrahёse, tё cilёn do ta publikoj IADK, nё tё cilёn fermerёt e kualifikuar do tё vinё me projekt-propozimin e tyre pёr grante me vlerё mesatare nga 3,000.00 Euro.

Aplikacionet mund t’i merrni në Komunën e Lipjanit përkatësisht në zyrën e Drejtorisë për Bujqësi dhe Pylltari, ose ta kёrkoni pёrmes e-mailit: hasan.cena95@gmail.com.

Për më shumë informacione lidhuni me shpalljen ne FB.

https://www.facebook.com/iadk.org/
NGJARJET
<
Janar, 2021
>
DI MA ENJ PR SH
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
REZULTATI I ANKETAVE

A i mbani të dhënat për fermën e juaj?

MOTI